Oldalak

Keresés ebben a blogban

2013. június 1., szombat

Kefíres meggyes sütemény

Ez talán a legegyszerűbb sütemény a tarsolyomban, talán még egy-két muffin versenyezhet vele. Azért írom elsőként ezt a sütibejegyzést, mert ezt tényleg oly' könnyű elkészíteni, hogy talán Öcsém is meglep egyszer vele, ha ellátogatok hozzá. Nagyon sokszor kuktáskodtam anyunak, mikor ezt a sütit sütötte.
Ha van valakinek idegrendszere meggyet magozni, friss meggyből is készítheti; én megelégszem a boltban kapható befőttel is.
Ez egy kisebb adag, mi mindig dupláztunk.

Hozzávalók:
1 pohár kefír
2 tojás
3/4 kefíres pohár cukor
1/2 pohár olaj
2 pohár liszt
1 dkg sütőpor
kb. 3/4 üveg meggybefőtt (izlés dolga), friss meggyből 1 kg

Elkészítés:
A kefires pohárból kiöntjük egy tányérba a kefirt és elmossuk a dobozkát, kitöröljük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, utána szép lassan, közben meg-megállva :-), hozzácsurgatjuk az olajat, folyamatosan kevergetve a tojásos-cukros-olajos masszát. Külön tálba tesszük a lisztet, belekeverjük a sütőport, hozzáöntjük a az előbbieket és a kefirt. Ezt is összekutyuljuk.
Kisebb kivajazott, kilisztezett tepsibe/jénaiba öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük (200 °C).
10 perc múlva csökkentjük a hőmérsékletet 170 °C-ra, és még 15 percig sütjük. Úgy 20 perc után figyelgessük, mindenkinek más a sütője. Addig süssük, míg szép világos barna lesz a teteje. Akkor jó, ha szépen feljött, és nem szivacsos állagú.
A végén, ha kihűlt, meg lehet szórni porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése