Ez egy igazi nyári étel,
friss salátával, egy kis háziszörppel, a teraszon vagy a teraszra képzelve
magunkat, de akkor már álmodjuk magunkat mondjuk egy balatoni ház teraszára. Ha
nem szörppel isszuk, hanem a nyári melegben egy kis borral, akkor ez egész
könnyen fog menni.
TOJÁSOS
GALUSKA
Hozzávalók:
A galuskához:
40 dkg liszt
3 tojás a galuskatésztába
4 tojás a végére
kis olaj a vízbe
só
A salátához:
1 fejes saláta
2 ek. citromlé
2 ek. só
1 ek. cukor
1 csokor újhagyma
Elkészítés:
A 40 dkg liszthez adjunk
kb. 1 ek. sót, 3 tojást és egy kis vizet. Keverjük villával galuska állagúvá.
Galuskaszaggatóval a lobogó vízbe szaggatjuk (nagy lábasban). Kb. 10 percig
főzzük, nehogy szétfőjjön, kóstoljunk meg egyet közben. Tésztaszűrőn leszűrjük.
A további 4 tojást (az se
baj, ha több) felverjük és a galuskával teli serpenyőbe öntjük, kevergetjük, nehogy leégjen. Gyakorlatilag bevonjuk egy kis tojásrántottával a
galuskát.
A salátához felvágjuk
csíkokra a fejes salátát, karikára az újhagymát. Ezeket beletesszük egy
salátástálban a már előkészített víz-cukor-só lötyibe és megkeverjük. Kész is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése