Oldalak

Keresés ebben a blogban

2013. június 5., szerda

Bazsalikomos makaróni

Általában hétköznap szoktam tésztát készíteni. Ezt a receptet anno a Stahl konyhájában láttam, már legalább 6-7 éve. Egyszerű és nagyszerű.

BAZSALIKOMOS MAKARÓNI

Hozzávalók:
½ kg makaróni
6 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 konzerv hámozott paradicsom
250 g mascarpone v. 2 tubus krémsajt v.  dobozos krémsajt
2 dl tejszín (ha mascarpone-val készítem, elég 1 dl is)
só, bors
bazsalikom (ideális esetben egy maroknyi friss, de természetesen a szárított is megteszi, úgy 1 ek.)


Elkészítés:
Az olívaolajon megfuttatjuk a lereszelt fokhagymát, rádobjuk a paradicsomot, amit összenyomkodunk krumplinyomóval, ha egészben vannak. Teszünk rá sót, pici borsot, a krémsajtot, tejszínt és összefőzzük (kb. 5 perc az egész).
Ha elzártuk alatta a gázt, belekeverjük az aprított bazsalikomot.
Tálaláskor reszeljünk rá parmezánt vagy trappista sajtot.
Jó étvágyat!
(Köszönöm, egészségemre! Mindjárt neki is látok. Nyami.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése